Va astept www. adichirila .RO

Minoxidilul

*Minoxidilul este primul medicament aprobat de comunitatea medicala ca tratament impotriva caderii parului.

-Minoxidilul a fost prescris initial si folosit sub forma de tablete cu administrare orala in tratamentul presiuni sangvine. In aceasta perioada, ca efect secundar s-a observat cresterea parului. Pentru a nu pierde aceasta ocazie, UpJohn a explorat posibilitatea folosirii acestui medicament ca tratament impotriva caderii parului si la mijlocul anilor 1980 a venit cu o solutie numita Rogain, adica o solutie de 2% minoxidil. De atunci, UpJohn a creat si o solutie de 5% minoxidil (un Rogain mult mai puternic) si Rogain pentru femei. Minoxidilul a trecut de la faza de medicament eliberat doar cu prescriptie medicala, la posibilitatea de a fi cumparat fara aceasta.

Din 1990, numeroase tipuri de minoxidil sunt disponibile pe piata pentru tratarea caderii parului, in timp ce forma cu administrare orala este inca folosita in tratamentul presiunii sangvine. O alta forma de tratament a aparut in ultima decada si are un nume asemanator cu Rogain-ul, dar nu trebuie confundat cu acel produs.

"Testele clinice privind eficienta solutiei de minoxidil in cazul barbatilor care au suferit de chelie in varful capului arata ca in cazul a 48% dintre barbatii care au folosit minoxidil s-a evidentiat o crestere moderata sau chiar densa a parului in zona tratata. Intr-un procentaj de 36% s-a evidentiat o crestere minima a parului. In timp ce in cazul a 16% nu s-a evidentiat nici o forma de crestere a parului. Un procentaj similar a fost obtinut si in cazul femeilor."

 

-Pentru mult timp s-a crezut ca minoxidilul este eficient doar in tratarea zonei de chelie din varful capului. Insa, dovezile de factura recenta au aratat ca monixidilul poate fi eficient si in tratarea formelor de cadere a parului din zona frontala a capului, dar nu neaparat si din zona tamplelor.

"Rezultatele unor 48 de saptamani de studiu arata prin dovezi vizibile, fotografii, imbunatatiri evidente in zona frontala in cazul a 51% dintre barbati care au folosit solutia de 5% minoxidil, 42% care au folosit solutia de 2% minixidil si 13% care au manifestat efectul placebo. In cazul acestor barbati, au fost observate imbunatatiri privind cresterea unui nou par in zona frontala intr-un procentaj de 19% in cazul barbatilor care au folosit solutia de 5% minoxidil, de 10% in cazul folosirii solutiei de 2% monixidil si de 3% care au manifestat efectul placebo."

-Dozajul recomandat este de a pulveriza unui mililitru de lichid, zilnic, direct pe suprafata de scalp afectata. Zona cu par sau scalpul trebuie curata si uscata inainte de aplicarea solutiei de minoxidil. Odata ce a fost pulverizata, solutia trebuie lasata sa se usuce in mod natural si nu trebuie folosit fionul sau prosopul. Cat timp parul este inca ud de la minoxidil, nu este indicat sa veniti in contact cu haine, sepci, fete de perna, pat sau mobila (daca spre exemplu decideti sa va lungiti in pat sau in fotoliu).

-Daca nu este administrat comform indicatiilor, minoxidilul poate influenta cresterea unui par mai bogat in zonele unde nu v-ati dori. Pacientii, in special femeile, trebuie sa fie atente atunci cand pulverizeaza solutia, ca aceasta sa fie aplicata doar pe zona cu probleme si sa nu ajunga pe fata sau pe gat. Dupa ce s-a aplicat solutia este bine ca mainile sa fie spalate.

-Datorita ciclului normal de crestere a parului, cresterea unui nou par datorat tratamentului cu minoxidil nu va fie observabila in primele 3-4 luni. Dar in aceasta perioada, cei care folosesc minxidil s-ar putea sa observe o scadere a ritmului de cadere a parului sau cresterea unor noi fire de par foarte subtiri si abia vizibile. Odata cu trecerea timpului si cu o constanta in folosirea solutiei, aceste fire subtiri de par vor deveni mult mai viguroase si mai puternice.

 

0 comentari:

Intra si TU !!!

Persoane interesate