Va astept www. adichirila .RO


INGREDIENTELE SAMPONULUI .
Principalul ingredient folosit in toate sampoanele este apa, cam 70-80%, de obicei apa deionizata, special tratata pentru a fi eliminate anumite particule si ioni.
Detergenti Urmatorul ingredient din punct de vedere cantitativ sunt detergentii, cunoscuti si sub numele de surfactanti, denumirea vine de la faptul ca sunt ingrediente care pot interactiona cu o suprafata. Natura sa chimica ii permite sa “inconjoare” si sa “stranga” elementele uleioase care se gasesc pe o suprafata.
Cand samponul este aplicat pe par sau textile el “prinde” particulele uleioase permitand apoi sa fie spalate cu apa.
Spumanti Sunt tot surfactanti, alkanolamide, dar nu de curatire cum sunt detergentii, scopul lor este de a mari cantitatea de spuma.
Agenti de ingrosare De obicei spumantii au si calitatea de a creste vascozitatea samponului dar mai pot fi folositi si alti agenti, cum ar fi banala sare.
Agenti emolienti. Sunt necesari pentru a contrabalansa efectul prea dur al surfactantilor, de obicei se folosesc polimeri sau silicon. Acesti compusi se depun pe suprafata firului de par si contribuie la senzatia de moale si la stralucire. De obicei sampoanele 2 in 1 contin o cantitate mai mare.De exemplu hydroxypropyltrimonium chloride este un polimer.
Conservanti Cei mai folositi si controversati conservanti sunt parabenii. Sunt necesari pentru ca sampoanele sunt facute din apa si compusi organici deci sunt susceptibile de a se contamina cu diverse bacterii.

0 comentari:

Intra si TU !!!

Persoane interesate