Va astept www. adichirila .RO

Blogul tau de frumusete, vreau sa fie locul unde ne vom intalni pentru a discuta liber despre problemele parului nostru. Acest blog as vrea sa tina locul oglinzii in care obisnuiesti sa va uiti dimineata inainte de a iesi pe usa.
"Blogul tau de frumusete" vreau sa fie locul unde ne vom intalni pentru a discuta liber despre problemele parului nostru. Acest blog as vrea sa tina locul oglinzii in care obisnuiesti sa te uiti dimineata inainte de a iesi pe usa.


Te invit sa te descarci daca ai o zi proasta, cand iar ai intarziat la serviciu pentru ca parul tau "s-a trezit cu fata la cearsaf" dar, evident, sa te si lauzi atunci cand iti face surprize placute si este ascultator.

Impreuna vom face schimb de informatii, de sfaturi si vom reusi sa ne educam, asa cum trebuie, podoaba capilara. Poti rasufla usurata pentru ca parul tau nu are nevoie de cei "7 ani de acasa" ci doar de cateva produse speciale.

Pentru o ingrijire cat mai buna, este bine sa stim exact cum este construit firul nostru de par.

Iata ce trebuie sa stii:
• Firul de par este constituit din straturi foarte compacte de proteina numita Keratina.
• Stratul exterior al firului se numeste Teaca. Aceasta este partea firului de par asupra careia intervin sampoanele si balsamurile. Teaca este constituita din niste "solzi" transparenti, suprapusi ca la un con de brad sau tiglele de pe casa. Teaca este cea care da firului aspectul neted, lucios.
• Teaca protejeaza firul si pastreaza umiditatea in Miez. Umiditatea din miez ajuta firul de par sa ramana suplu si sanatos. Parul care a pierdut umiditatea va fi uscat, casant si se va rupe usor.
• Pentru a ramane sanatos parul trebuie sa aiba si o lubrefiere. Aceasta functie este indeplinita de sebum - un ulei secretat in mod natural de piele.
Stiai ca...?
Nu e bine sa freci puternic parul sau sa-l stoarci de apa pentru ca astfel poti deteriora solzii tecii.
Ce rol au samponul si balsamul in ingrijirea parului?

Samponul

• Ingredientele de curatare (detergenti) din sampon inconjoara murdaria si uleiul si adera la ele. Cand se clateste parul, samponul si murdaria se desprind impreuna din par.
• De fiecare data cand spalam parul structura sa se schimba, solzii tecii se ridica si firul de par se intinde.
• Este important sa netezim solzii si sa redam parului cantitatea sa de umezeala dupa ce folosim samponul. Pe langa murdarie si uleiurile naturale samponul ia cu el si apa proprie firului de par.
Aici intervine rolul balsamului.

Balsamurile

• Dupa samponare, parul este curat dar uneori este incurcat si greu de pieptanat. Cand se usuca, parul poate fi greu de aranjat deoarece este incarcat cu electricitate statica.
• Balsamurile de par au fost concepute tocmai pentru rezolvarea acestor probleme. Ele se aplica pe par dupa samponare si clatire. Un balsam are la baza apa (pentru a inlocui apa proprie firului de par care s-a pierdut prin samponare) si ingrediente numite "quats", ingredientele cheie ale balsamurilor. Acestea adera la par, netezesc si aplatizeaza solzii tecii mentinand astfel sanatatea firului de par si pastrand umiditatea in miez.
• Netezirea tecii face firul de par mai usor de lucrat si mai putin sensibil la deteriorare si incalcire, dar cel mai important este ca ii confera un aspect sanatos, lucios.

0 comentari:

Intra si TU !!!

Persoane interesate