Va astept www. adichirila .RO

Ajutati cresterea parului




La fiecare spalare daugati o picatura de ulei esential de lavanda si/sau rozmarin la o lingurita de sampon. Repetati acest experiment timp de cateva spalari. Parul tau va prinde forte proaspete!
Important! Rozmarinul este contraindicat persoanelor care sufera de epilepsie.

Mica istoria a firului de par





*In secolul al 6 lea i.ch. Aristotel credea ca firul de par este format din vapori eliminati prin porii pielii, iar acestia in contact cu aerul solidificandu-se, vaporii fiind niste reziduuri pe care corpul nu le eliminase in alt mod.







*In secolul 11, omul de stiinta Albertus Magnus i-a asimilat parului functia excretoare, pe motiv ca nu i-a gasit un alt rol. La inceputul secolului 16, in urma unor observatii microscopice ale unor fire din blana soarecilor omul de stiinta William Derham a ajuns la concluzia ca firul de par contine o structura de tuburi care permit eliminarea transpiratiei.


*Abia in secolul al 19 lea s-a ajuns la o definire corecta a structurii firului de par si cele trei straturi ale sale : medula, cortexul si cuticula.


*Medula este stratul intern compus din celule mari, cortexul este stratul mijlociu , este de altfel si cel mai rezistent strat, iar cuticula este stratul exterior, cel care protejeaza celelalte doua straturi.

Masca NATURALA
Parul tau vrea revigorare! Ofera-i prospetimea de care are nevoie folosind o masca naturala, preparata chiar de tine!
*Ingrediente necesare:
-o galbenus de ou, batut









-trei lingurite de iaurt









-lingurita ulei de avocado











-patru lingurite de ulei de morcov





Amestecati uleiurile cu oul batut si iaurtul pana cand mixtura devine omogena.
Dupa ce ati spalat parul intindeti amestecul de la radacina spre varfuri.
Lasati sa actioneze dupa care limpeziti cu apa calda, calduta si la final cat de rece suportati. Parul tau va prinde viata!

Masca cu banana si ulei de masline pentru un par ondulat indiferent de sex!!!




Bananele au un efect hidratant si revitalizant asupra parului obosit si fara viata datorita continutului lor ridicat de vitamine si minerale.
Pe de alta parte uleiul de masline poate reface invelisul protector al firului de par si poate adauga stralucire in special parului ondulat care isi pierde foarte repede din luciu, mai ales cand folositi ondulatorul.

*Foarte important!
Evitati reteta daca sunteti alergic(a) la unul din ingrediente.

Ingrediente:

-o banana bine coapta

-o lingurita de ulei de masline

Pisati banana impreuna cu uleiul de masline pana obtineti consistenta unei paste. Aplicati masca pe parul umed de la radacina pana la varf. Masati si lasati timp de 30 de minute avand capul acoperit cu un prosop, dupa care spalati parul in mod obisnuit. Efectele nu vor intarzaia sa apara. O sa incepi sa iti iubesti din nou parul!

Intra si TU !!!

Persoane interesate